Cholesterol

image_of_object (26)
Zvýšený cholesterol - dnes už takmer bežný laboratórny výsledok. Vek "diagnostikovaných" osôb sa znižuje. Samotné slovo "cholesterol"vyvoláva v ľuďoch predstavu blížiacej sa smrti a zániku.
Zvýšený cholesterol - dnes už takmer bežný laboratórny výsledok. Vek osôb, ktorým bola stanovená "diagnóza", sa znižuje. Samotné slovo "cholesterol" vyvoláva v ľuďoch predstavu blížiacej sa smrti a zániku.
Pod tlakom všetkej proticholesterolovej propagandy a oficiálnych varovaní väčšina z nás akoby zabudla, že cholesterol nie je jed, ale životne dôležitá látka, ktorú potrebujeme k životu. Bez cholesterolu by sme zomreli. Z tohto dôvodu si telo samo vyrába veľké množstvo cholesterolu, takže nie je úplne závislé od potravinových zdrojov.
Metabolizmus cholesterolu závisí od našej stravy. Konkrétne prostredníctvom stravy ovplyvňujeme prostredie, v ktorom je putujúci cholesterol prijateľný alebo neprijateľný pre naše bunky. Zjednodušene povedané, ide o hodnoty LDL a HDL.

Predstavte si to ako v seriáli Bol raz jeden.

"Ak všetko funguje tak, ako má, LDL prichádza a ukladá svoj cholesterol, zatiaľ čo HDL prichádza a prebytočný cholesterol zachytáva, cirkuluje a vracia ho do pečene. Ak sa však do toho zapoja voľné radikály, LDL cholesterol v krvi oxiduje a za týchto podmienok sa ukladá, hoci už nemôže v bunkách zohrávať významnú úlohu. To znamená, že uložený cholesterol už nie je súčasťou transportného systému LDL-HDL. Oxidovaný LDL cholesterol sa už nedá využiť, ale telo ho musí zlikvidovať.

Riešenia prostredníctvom celostnej medicíny

Upravte terén, ale neznižujte bezhlavo hladinu cholesterolu.

Strava je nevyhnutná, ale úprava stravy neznamená úplné obmedzenie tukov. Ide skôr o jedlo. Grilované, vyprážané a jednoduché cukry sú práve tie potraviny, ktoré v nás vytvárajú "mokrý a horúci terén".

Zamerajte sa na elimináciu voľných radikálov v tele. Práve tie sú často dôvodom, prečo sa steny našich ciev zhoršujú a potrebujú opravu. Voľné radikály v skutočnosti ničia spojivové látky, ako je kolagén a elastín, ktoré potrebujeme na opravu poškodených cievnych stien. Keď naše telo tieto látky nedostáva, hľadá náhradné riešenie, a tak ich začne obaľovať cholesterolom. Predstavujem si to ako opravu ciest v ČR. Cholesterol zabráni niektorým vážnym krvácaniam, ale zároveň sa začne hromadiť a znižuje ich priechodnosť.

Ukladanie cholesterolu na stene ciev je teda prejavom nedostatočnej antioxidačnej kapacity organizmu.

image-jana-kubickova

Jana Kubíčková
majitežka

Viete, ktorý produkt si vybrať? Vykonajte jednoduchý test a my sa vám pokúsime poradiť.
Spustenie testu